Flow

At opleve flow indebærer, at man befinder sig i en tilstand, der har universelle kvaliteter, som mennesker i hele verden kan opleve på mange forskellige måder:

En løber beskriver flow således:

”Jeg følte, at jeg havde fuld kontrol. Alt føltes godt hele vejen og jeg oplevelse ingen smerte, som jeg ellers gør – jeg nød hele situationen. Det er nok det bedste løb jeg har gennemført i hele mit liv. Jeg følte mig virkelige stærk. Jeg kunne løbe præcist som planlagt, og jeg følte mig meget koncentreret. Jeg fik det kick som idrætsmænd snakker om. Det føltes super godt hele tiden.”

En underviser udtrykker det på følgende måde:

”Jeg havde en rigtig god fornemmelse for samspillet i den gruppe, jeg underviste. Jeg var tilstede og nærværende. Jeg følte, at jeg kunne tackle enhver situation og havde kontrol over forløbet. Jeg oplevelse et fokus på selve processen. Jeg bekymrede mig ikke om jeg ville lykkes i situation – den tanke og følelse, var der slet ikke plads til. Jeg var helt høj efter undervisningen og følte mig bagefter meget lykkelig.”

Disse to beretninger om flow indeholder flere forskellige komponenter, som indgår i oplevelsen af flow. For det første handler det om et bevidsthedsniveau, som udelukker andre tanker og følelser. Man er fuldstændig opslugt af det man er i gang med. Flow handler om at kunne koncentrere sig, men handler også om mere: Flow indebærer at man oplever en følelse af harmoni, da tankerne og kroppen samarbejder på en naturlig måde. Selvoptagetheden forsvinder, og man føler sig psykisk set stærkere end normalt.

Human Relations skaber udviklingsprocesser for vores kunder, hvor den enkelte eller teamet udvikler de optimale rammer for at opleve flow og dermed skabe de bedste præstationer. Den lykke, som følger i hælene på flow, skaber vi i høj grad selv, og den fører til øget kompleksitet og udvikling i det psykiske system.

Kontakt Lone Andersen på 21246580 eller la@humanrelations.dk for yderligere oplysninger.