Hypnose – en effektiv metode til ændring af adfærd

Udgivet: nov 17, 2014

Hypnose er en bevidsthedstilstand med koncentreret opmærksomhed. Enhver situation, hvor opmærksomheden er koncentreret, er en mulig hypnotisk tilstand, og en hypnotisk tilstand kan derfor også være en vågen og tilsyneladende almindelig tilstand.

Trance eller en hypnotisk tilstand er noget, vi alle kan komme i mange gange om dagen. Det sker når hjernen går ned på alfa- og thetabølgeniveau, f.eks. når man falder i staver, dagdrømmer, er i egne tanker.

“Vi lærer ved at koncentrere os om det, vi ønsker at lære, og ved at gentage det, vi ønsker at lære, for os selv – og ved at forstille os det, vi vil lære. Da hypnose er en tilstand, hvor opmærksomheden er koncentreret, har den relation til indlæring og aflæring. Hypnose giver mulighed for lettere indlæring, men også mulighed for lettere aflæring” (Hypnoterapi i praksis, Jens-Jørgen Graversen, 2012).

Jeg anvender indenfor det erhvervs- og sportspsykologiskeområde bl.a. hypnose som metode ved præstationsangst, forbedring af præstationer, stress, håndtering af særlig sensitivitet og smertelindring. I forhold til private problemstillinger kan det være i forhold til lavt selvværd, eksamensangst, rygestop, trøstespisning, neglebidning, ændring af motionsvaner og smertebehandling.

Har du lyst til at høre mere, er du velkommen til at kontakte mig på mobilnr. 21246580 eller la@humanrelations.dk

/Autoriseret Psykolog og hypnoterapeut Lone Andersen