Hypnoterapi til forbedring af præstationer

Udgivet: sep 16, 2013

Hvad er hypnose?

I den normale bevidste tilstand opleves og bearbejdes mange forskellige stimuli og sansninger samtidigt. I den hypnotiske trancetilstand fokuseres opmærksomheden på kun én ting. Omgivelserne i øvrigt bliver mindre væsentlige og træder i baggrunden. Dette fænomen forekommer også under ganske almindelige dagligdags omstændigheder, som f.eks. når man falder i staver, bliver opslugt af en god bog, en film eller et stykke musik, jogger, kører bil eller bliver særligt koncentreret om en arbejdsopgave.

Næsten alle mennesker kan hypnotiseres – nogle er meget påvirkelige, og nogle få næsten upåvirkelige. Dette at kunne gå i en hypnotisk tilstand er en medfødt evne, der er forholdsvis stabil gennem hele livet.

Hypnose kan bl.a. anvendes til at øge præstationsevnen i forbindelse med arbejde og idræt, til at stimulere kreativitet og til at bedre kommunikative færdigheder. Endvidere kan hypnose anvendes ved akutte og kroniske smerter samt klinisk behandling af en række fysiske og psykiske diagnoser.

Case – Hypnose af golfspiller: Få selvtilliden tilbage efter ændring af sit slag.

En golfspiller havde mistet selvtilliden efter en ændring af sit slag. Det medførte, at han ikke havde kontrol og kunne udføre det samme sving hver gang. Dette påvirkede hans tro på at kunne spille godt og lykkes i turneringerne. Det var svært at finde den sædvanlige rytme og den følelse af at eje banen, som han plejede at have, – den var helt var forsvundet.
Vi havde en samtale om udfordringen, hvor jeg spurgte grundigt ind til hans følelser, tanker, adfærd og kropslige fornemmelser samt hvordan han gerne ville have, det skulle ændre sig. Herudfra planlagde jeg en hypnose, som blev gennemført den efterfølgende gang. Hypnosen blev optaget på Iphone, således at han selv kunne lytte til den efter behov efterfølgende. Denne hypnose ændrede hans tro på sig selv og han genvandt selvtilliden. Han arbejdede målrettet med det nye sving på en mere konstruktiv måde – og stille og roligt begyndte resultaterne at vende tilbage.